PepsiCo, Yeni 2 Litrelik Şişelerinin Prototiplerini Üretmek İçin Stratasys J55 Prime Polyjet 3D Yazıcı Kullanıyor

Doğru Renk ve Şeffaflığa Sahip, Daha Gerçekçi Bir 3D Prototip

Müşteri Profili

Bugün dünyanın önde gelen yiyecek ve içecek üreticilerinden biri olan PepsiCo’nun Tasarımdan Sorumlu Küresel Başkanlığı görevinin başında Mauro Porcini bulunuyor. Sadece tüm markalarda tasarım odaklı inovasyonu denetlemekle değil, aynı zamanda teknolojik gelişmeler yoluyla sürdürülebilirliği teşvik etmekle de görevlendirilen Porcini’nin liderliği, şirkette tasarım odaklı düşünceyi yönlendirmede kritik öneme sahip. Porcini, en son 2 litrelik şişenin yeniden tasarımı da dahil olmak üzere yapısal ambalajı yeniden tasarlamak için yeni teknolojiye yatırım yapmak üzere tasarım ve Ar-Ge birimleri arasındaki iş birliğini destekledi. Yeni şişeler Chicagoland, Wisconsin ve Twin Cities pazarlarında MTN Dew, Pepsi ve genişletilmiş lezzet portföyü dahil olmak üzere iki düzineden fazla içecek markasında kullanıma sunuldu.

Yaşanan Zorluklar

PepsiCo’nun yeni 2 litrelik şişeleri için tasarım amacı, PepsiCo markalarına özgü daha işlevsel, tutması kolay bir ambalaj oluşturmaktı. PepsiCo tasarım ekibi, tüketicilerin 2 litrelik şişeleri nasıl kullandığını ve boşalttığını gözlemlemek için insan merkezli bir tasarım yaklaşımından yararlandı. Yeni tasarımın fiziksel görünümünü ve hissini incelemek için binlerce eskiz ve yüzlerce 3D prototip oluşturuldu. Tasarım sürecinin ilerleyen aşamalarında yaşanan en büyük zorluk düşük kaliteli 3D baskılar kullanarak paydaşlardan ve potansiyel müşterilerden doğru geri bildirim alınamayışı oldu. Peki ya doğru renk ve şeffaflığa sahip, daha gerçekçi bir 3D prototip oluşturmanın bir yolu olsaydı?

Çözüm

PepsiCo artık CMF (renkli malzeme kaplama) tasarım prototipleri üretmek için Stratasys J55™ Prime 3D yazıcıyı kullanıyor. Tasarım ekibi, yeni şişe tasarımlarının hızlı, tam renkli tekrarlarını oluşturarak konseptlerini erken araştırma aşamalarından fiziksel testlere ve nihai üretime kadar güvenle taşıyabiliyor. Bu, tasarım sürecini hızlandırıyor ve paydaşlardan daha doğru geri bildirim alınmasını sağlıyor. Tüm paydaşlar, renk ve şeffaflığı hayal etmek zorunda kalmadan nihai ürünmüş gibi gerçekten görebilecekleri, dokunabilecekleri ve test edebilecekleri tek bir tam renkli prototip aracılığıyla iletişim kurabiliyor. PepsiCo ekibi artık birkaç saat içinde yüksek çözünürlüklü bir etiketle birlikte tek baskıda tam renkli bir prototip üretebiliyor. Bu tam renkli baskılı prototipler, PepsiCo’ya daha kısa bir tasarım süreci, daha hızlı bir pazara sunma süresi ve tasarım maliyetlerinde genel bir düşüş sağlayacak. Stratasys PolyJet teknolojisi ayrıca, mühendislik ekibinin geleneksel yöntemlerle mümkün olandan çok daha kısa bir zaman diliminde şişirme kalıbı üretebilmesine olanak tanıyor ki bu da yeni tasarımların pazara hızlı bir şekilde sunulmasında büyük önem taşımakta.

Etki

PepsiCo Küresel Ambalaj ve Mühendislik Kıdemli Ar-Ge Müdürü Max Rodriguez’e göre, “Harici tedarikçilere ihtiyaç duymadan 24 saat içinde bir parçayı veya estetik bir prototipi 3D olarak basabilmek, zaman tasarrufu açısından çok önemli. Ek olarak, elimizdeki veriler, eklemeli imalat ile üretilen bir kalıp ve geleneksel yöntemler ile üretilen metal kalıp arasındaki performans karşılaştırmasının, hem üst hem yan yük, patlama basıncı gibi temel olarak izlediğimiz tüm ana performans parametrelerinde karşılaştırılabilir olduğunu göstermekte.” Stratasys J55 yazıcının büyük bir gelişme kaydettiği bir diğer alan da yüzey kalitesi. J55’in çok yüksek bir baskı çözünürlüğüne bsahip olması PepsiCo’nun tüm ardıl işlem süreçlerini by-pass etmesini ve prototipi yazıcıdan çıkarıp standart destek temizleme işleminden sonra doğrudan şişe numunesi üretimine geçmesini sağladı. Rodriguez sözlerine şöyle devam ediyor: “Maliyet tasarrufu açısından bakıldığında, tipik bir kalıp maliyeti kalıbın karmaşıklığına bağlı olarak 5-10 bin dolar arasında değişmekte. Stratasys J55’i kullanarak bu maliyeti 1.000 doların altına düşürdük. ” Yiyecek ve içecek sektöründe zaman paradır. Zamandan tasarruf sağlayan ve verimliliği artıran her türlü süreç iyileştirmesi büyük bir avantajdır. PepsiCo, Stratasys 3D baskı teknolojisi ile iş süreçlerinde böylesine büyük bir iyileştirme gerçekleştirmiştir.

Başarı hikayesini indirmek için;

3D Teknolojiler

  • 3D Yazıcılar
  • 3D Tarayıcılar
  • Dassault Systemes
  • Sanal Gerçeklik
  • Simülasyon

Bize Ulaşın

İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

Tel: +90 (850) 441 5000

Ankara Ofis

ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
17/1 No: B05 06531 Ankara

Tel: +90 (850) 441 5000

E-Posta Listemize Katılın!


    Aydınlatma Metni


    infoTRON

       

    Bize Ulaşın

    İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

    Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
    No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

    Tel: +90 (850) 441 5000

    Ankara Ofis

    ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
    17/1 No: B05 06531 Ankara

    Tel: +90 (850) 441 5000