SLM ve DMLS Birbirinden Ayıran Özellikleri Nelerdir?
Selective Laser Melting kelimelerinin kısaltması olan SLM terimini Seçici Lazer Eritme olarak Türkçeye çevirmek mümkün olmaktadır. DMLS ise Direct Metal Laser Sintering kelimelerinin kısaltması olarak kullanılmaktadır ve Doğrudan Metal Lazer Sinterleme olarak Türkçeye çevrilmektedir.
Her iki sistemin de temel olarak birçok ortak noktası bulunmaktadır. Bu ortak özelliklerin başında ise metal tozlarının eritilmesinde lazer teknolojisi kullanması bulunmaktadır. Ancak SLM tek bir erime sıcaklığına sahip olan metal tozlarını kullanırken DMLS ise farklı erime noktalarına sahip olan metal tozlarını kullanmaktadır. Bu fark da SLM teknolojisin tek bir metalden parça üretebilmesini ve DMLS yazıcılar ise alaşım metalden parçalar üretebilmesini sağlamaktadır.
3D Metal Yazıcılar Nasıl Çalışır?
Hem SLM hem de DMLS yazıcıların çalışma prensipleri birbirine benzemektedir. Bu süreçler ise şu şekilde işlemektedir. 3d metal yazıcı öncelikle metal tozlarının oksidasyonunu minimum seviyeye indirmek amacıyla inert gazla doldurulmaktadır. İnert gazların içerisinde en çok tercih edileni ise argon olmaktadır. Daha sonrasında da optimum sıcaklığa getirilir.
Bir sonraki aşamada ise yapım platformunun üzerinde ince bir tabaka metal tozu serilir ve bu tabaka yüksek güce sahip bir lazer tarafından enine taranır. Bu tarama sırasından metal tozları birbirine kaynaştırılır ya da eritilir. Bir sonraki aşamada ise ikinci kat oluşturulur. Bu işlem model tamamlanana kadar devam eder.
Tarama işlemi tamamlandıktan sonra ise yapı platformu bir katman aşağı inmektedir. Bu aşamada kaplayıcı başka bir metal tozu tabakası yayılır. Bu işlem de tüm bölüm tamamlanana kadar devam eder ve istenilen parça bu şekilde elde edilir.
Üretim işlemi sona erdiğinde parçanın oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Daha sonrasında ise fazla toz manuel olarak parçadan arındırılır. Parçada herhangi bir artık gerilimin giderilmesi için ise parça halen yapım platformuna bağlı iken tipik olarak ısıl işleme tabi tutulmaktadır. Son aşamada ise bileşenler kesme, tel EDM ya da işleme yolu ile platformdan ayrılır.
SLM ve DMLS 3D Baskıda Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Metal 3d yazıcı kullanılan malzemeler son derece çeşitli olmaktadır. Bu sebeple de tıptan havacılık sektörüne kadar çok geniş bir alanda kullanılırlar. Paslanmaz çelik, alüminyum, inkomel, titanyum ve kobalt krom gibi metallerin işlenmesinde sıklıkla kullanılan bu yazıcılar aynı zamanda altın ve gümüş gibi metallerin işlenmesinde de kullanılmaktadır. Ancak değerli metallerin işlenmesinde mücevher sektörü gibi kısıtlı bir alanda kullanılması söz konusu olmaktadır.
Metal yazıcı en önemli gücü ise geleneksel yöntemler ile işlenmesi son derece zor olan süper alaşımların işlenmesini kolaylaştırmasıdır. Bu sayede yüksek mukavemet gücü yüksek parçalar elde edilmektedir.
3D Metal Yazıcıların Avantajları
3d metal yazıcılar geleneksel yöntemler ile işlenmesi zor ya da maliyetli olan metal parçaların üretilmesinde büyük avantaj sağlamaktadır. Özellikle karmaşık geometrilere sahip olan parçaların üretilmesi noktasında 3D teknolojisi fark yaratmaktadır.
Metal 3d yazıcılar sayesinde parçaların performansları en üst düzeye çıkarılırken aynı zamanda montaj sırasında toplam bileşen sayısını da en aza indirmektedir. Bu sayede topolojik olarak optimize edilmelerine olanak sağlamaktadır.
Farklı fiziksel özellikleri ile ön plan çıkan 3D yazıcıların ürün yelpazeleri son derece geniştir. Bu sayede neredeyse tüm metal ve alaşımların işlenmesine olanak tanılar. 3D yazıcıların sunmuş oldukları bu avantajlardan en üst seviyede yararlanmak için ise infoTRON ürün yelpazesi içerisinde yer alan üstün teknolojik özelliklere sahip 3D yazıcı modelleri gibi yazıcıların tercih edilmesi gerekir.
infoTRON Tarafından Sunulan Yazıcılar ve Özellikleri Nelerdir?
3D metal yazıcıların sahip oldukları avantajlar başta dental ve tıp sektörü olmak üzere birçok alanda kullanılmalarına olanak sağlamışlardır. 3D yazıcı çeşitleri ve kaliteleri ile ön plana çıkan infoTRON ise aşağıda belirtilen metal yazıcı modellerini sunmaktadır.
TruPrint 1000 3D Metal Yazıcı
Küçük formatlı en verimli metal 3D yazıcı olan TruPrint 1000, size eklemeli üretimin tüm avantajlarını sunuyor. TruPrint 1000 3B yazıcı ile neredeyse her geometrik şekildeki parçalar üretilebilirsiniz. En karmaşık formlar bile CAD taslağından hızlı şekilde kaliteli bir metal 3 boyutlu parçaya dönüştürülebilir. TruPrint 1000 3D yazıcının küçük tekli parçaları ve büyük serileri imal etmek için kullanabilirsiniz. Çoklu lazer seçeneği sayesinde, müşteri siparişlerinde esneklik ve %80’e varan verim artışı elde edebilirsiniz.
- Kolay ve Sezgisel Kullanım
- Yüksek Proses Hızı
- Maksimum Verimlilik
- Mobil Kullanım ve İzleme
- Yeşil Lazer ve Eklemeli Üretimin Benzersiz Birlikteliği
- Mükemmel Isıl ve Elektrik İletkenliği
TruPrint 2000 3D Metal Yazıcı
55 µm’lik ufak ışın çapına sahip lazeriyle TruPrint 2000 metal 3B yazıcı , yüzey kalitesi ve detay hassasiyeti açılarından kullanıcıları kendine hayran bırakan baskı sonuçları sunuyor. Tüm üretim bölümünde ışık yayan 300 Watt TRUMPF fiber lazer donanımlı Fullfield çoklu lazerler sayesinde maksimum verimlilik elde edebilirsiniz. Melt Pool Monitoring ve kapsamlı proses denetimi, en yüksek kalite standartlarını karşılamaktadır. TruPrint 2000 metal 3d yazıcı ile üretim prosesi, koruyucu gaz altında kapalı bir toz devresinde gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde makinada pratik çalışma ve maksimum iş güvenliği sağlanmaktadır
- Düşük Parça Maliyeti
- Kolay Kullanım
TruPrint 3000 3D Metal Yazıcı
TruPrint 3000 metal 3D yazıcı, endüstriyel parça ve toz yönetimi olan, çok amaçlı orta format (LMF / PBF / LPBF) makinesidir. Eklemeli seri üretiminiz için daha fazla esneklik, kalite ve verimlilikten faydalanabiliyorsunuz: TruPrint 3000 metal 3D baskı makinesini artık TRUMPF’un iki 500 Watt lazerli opsiyonu olan Fullfield çoklu lazeri ile de temin edebiliyorsunuz.
- Yüksek Proses Dayanıklılığı
- Fullfield Çoklu Lazer
- İnert, Kapalı Toz Sistemi
TruPrint 5000 3D Metal Yazıcı
Yüksek verimliliğe sahip ve parça otomasyonlu 3 boyutlu metal baskı sistemi TruPrint 5000, endüstriyel seri üretime en iyi şekilde hazırlıklı olmanızı sağlar. Opsiyonel 500°C ön ısıtma ve üç adet 500 Watt TRUMPF fiber lazerden oluşan Fullfield çoklu lazer donanımı gibi özellikleri sayesinde, en zorlu endüstriyel uygulamalara en iyi şekilde uyum sağlamanıza yardımcı olur. Çok çeşitli metal malzemelerden hızlı ve güvenli şekilde kaliteli parçalar üreten makina, havacılık ve uzay sektörünün yanı sıra tıp teknolojisindeki takımlar ve kalıplar için en yüksek kalite beklentilerini karşılamaktadır.
- Maksimum Verimlilik
- Yüksek İş Parçası Kalitesi
- Otomatik Proses Başlatma
Gerek endüstriyel gerekse de özel üretimleriniz için tercih edeceğiniz 3D metal yazıcıları infoTRON’dan tercih ederek uygun fiyatların yanı sıra yüksek teknolojileri ile maksimum verimi alabilirsiniz.
3D Metal yazıcılar hakkında detaylı bilgi almak için
lütfen formu doldurun.