Artec 3D, Her Yerden Ulaşılabilirlik Sağlayan
Artec Cloud Özellikli Artec Studio 16’yı Piyasaya Sürüyor!

Santa Clara, Kaliforniya, 20 Eylül 2021 – Dünyaca ünlü profesyonel 3D donanım ve yazılım geliştiricisi ve üreticisi olan Artec 3D, bugün ödüllü 3D tarayıcısı yazılımının en yeni versiyonu olan Artec Studio 16’nın (AS16) ve kullanıcıların çevrimiçi olarak 3D tarama verilerine erişmesine, görüntülemesine, yorum yapmasına ve işlemesine olanak tanıyan ortak bir platform olan Artec Cloud’un kullanıma sunulduğunu duyurdu. AS16 ve Artec Cloud entegrasyonu, kullanıcıların 3D verileri yüklemesine, paylaşmasına, yorum bırakmasına, fotoğraf göndermesine ve tam konuşmalar yapabilmesine olanak sağlayarak 3D proje yönetimini kolaylaştırıyor. Artec Cloud ile kullanıcılar, cihazlarının teknik sınırlamaları tarafından kısıtlanmadan, herhangi bir yerden ve herhangi bir bilgisayardan 3D taramalarını da işleyebiliyor.

Artec 3D Başkanı ve CEO’su Artyom Yukhin, “Önemli yazılım sürümlerimiz sayesinde, profesyonel 3D tarayıcılarımız her yıl daha hızlı ve daha güçlü hale geliyor ve bu nedenle her zamankinden daha fazla veri yakalıyor” dedi. “Sektör lideri yazılım çözümleri ve yapay zeka destekli algoritmalar geliştirmemiz, 3D tarama endüstrisinin yeni zirvelere ulaşmasını sağlamak için kritik öneme sahip. Artec Studio 16 ve Artec Cloud’un piyasaya sürülmesi, kullanıcıları benzeri görülmemiş iş birliği fırsatları, esnek iş akışları, daha hızlı 3D veri işleme ve her türlü ihtiyacı karşılayacak çok sayıda zengin özellikli araçla donatıyor.”

Artec 3D, Her Yerden Ulaşılabilirlik Sağlayan Artec Cloud Özellikli Artec Studio 16'yı Piyasaya Sürüyor!

Denetim için Yeni Özellikler: Şimdi Scan-to-CAD 8 Kat Daha Hızlı

Bileşenler ve ürünler, doğrudan AS16’da ve kusursuz bir Control X entegrasyonu aracılığıyla denetlenebilir. Scan-to-Inspect iş akışı, kullanıcıların Artec Studio ‘da bir taramayı bitirmesine, bir ağı incelemesine veya Control X ‘te inceleme yapmasına olanak tanır. Kullanıcılar toplu CX incelemeleri bile yapabilir. Artec Studio’nun kendi inceleme araçlarında, CAD ‘e tarama hizalaması 8 kat daha hızlıdır ve karmaşık CAD modellerinde mesafe haritalama ölçüm hesaplamaları %70 daha hızlı oluşturulur. Birinciller ile çalışırken, kullanıcılar artık kalite kontrol sonuçlarını daha da optimize etmek için kısıtlamaları zorlayabilir. Birkaç tıklama ile dikey mesafelerin noktadan düzleme hassas ölçümü gerçekleştirilebilir, bu da hassas kalınlıkları hesaplamayı veya dış boyutları tanımlamayı kolaylaştırır.

Tersine Mühendislik için Yeni Scan-to-CAD Araçları

Artec 3D, Her Yerden Ulaşılabilirlik Sağlayan Artec Cloud Özellikli Artec Studio 16'yı Piyasaya Sürüyor!

Uyarlanmış serbest biçimli temel öğeler, kullanıcıların eğrisel yüzeyler için özel uyarlanmış temel öğeler oluşturmasına olanak tanır. Kısıtlamalar, taramanıza uyan temel öğelerin yerine oturmasını ve dışa aktarmaya hazır olmasını sağlar; bu, bir eklenti olmadan doğrudan SOLIDWORKS ile yapılabilir. AS16 ayrıca inşa edilmiş düzlemlerde CAD için kullanıma uygun kesitler ve halka şeklindeki nesnelere tersine mühendislik uygulamak için yeni bir ilkel simit eklenmiştir.

Yapay Zeka Destekli HD Modu Geliştirmeleri: HD Verilerini 2 Kat Daha Hızlı Alın

Artec 3D’nin Eva ve Leo el tipi 3D tarayıcılar için sinir ağı tabanlı HD Modu, AS16’da büyük ölçüde geliştirildi. HD projeleri artık neredeyse 2 kat daha hızlı yeniden oluşturulabiliyor ve HD projelerinin boyutu neredeyse yüzde 20 daha küçük. Tarama verileri ayrıca daha sonra veya gerekirse daha güçlü bir bilgisayarda saklanabilir ve işlenebilir. Yeni şifreli dosya formatları, kullanıcıların Leo’dan yüksek çözünürlüklü verileri bir SD karta aktarmasına ve depolamasına olanak tanır.

CGI (Bilgisayar Üretimli İmgeleme) için Fotogerçekçi Doku: Her İki Dünyanın En İyisi için Tarama ve Fotogrametri Verilerini Birleştirme

AS16, kullanıcıların fotogerçekçi dokuya sahip yüksek doğrulukta modeller oluşturmak için tarama verilerini fotoğraflarla birleştirmesine olanak tanır. Profesyonel bir kamerayla veya hatta bir cep telefonundan çekilen fotoğraflar Artec Studio’ya yüklenebilir ve kullanıcılar bir Artec Leo, Eva veya Spider ile yakalanan ağ üzerinde kolayca doku oluşturup haritalandırabilir. Ölçekle hizalama algoritması, kullanıcıların fotogrametri ile oluşturulan bir modelin rastgele ölçeğini, bir kutuyu işaretleyip üç noktayı hizalayarak Artec 3D tarayıcı ile yakalanan bir modelin gerçek ölçeğiyle eşleştirmesine olanak tanır.

Artırılmış Hız ve Kullanım Kolaylığı

AS16’da projeler en az 10 kat daha hızlı yüklenir ve bir projenin yükleme ortalamasını yalnızca 10 saniyeye düşürür. Kullanıcıların ayrıca verilerle çalışmadan önce taramaların tamamen yüklenmesini beklemeleri de gerekmez. Otomatik kaydetme ile proje ilerlemesi güvende tutulur ve kullanıcılara gönül rahatlığı sağlar. Smart RAM Optimizer, temel verileri otomatik olarak yükler ve kullanılmayan verileri kaldırarak daha hızlı ve daha sorunsuz bir iş akışı oluşturur.

Artec Studio 16