Güney’in infoTRON ile yolu okuduğu Bahçeşehir Üniversitesi’nin posta kutusuna düşen stajyer ilanına başvurmasıyla buluştu. Yaklaşık 6 ay süren bir staj sürecinden sonra kadromuza katılan Güney, infoTRON’daki çalışma hayatını anlatıyor.

Staj sürecinden sonra burada çalışma fikri sana neden cazip geldi?

Çoğu firmada stajyerlere sorumluluk yüklenmezken, infoTRON’da stajyerken de tam zamanlı bir çalışan gibi benimseniyor ve projelerde aktif olarak rol alıyordum. infoTRON’da en güncel teknolojiyle iç içeyiz, inovatif bir iş geliştiriyoruz. Bunun bir parçası olabilmem için staj sürecimde de verilen eğitimler ve bilgilerle sürekli olarak desteklendim. Bu sürekli eğitim ve gelişim ortamı infoTRON’da çalışmak konusunda beni çok heyecanlandırdı.
Hem staj süresi boyunca, hem de tam zamanlı çalışmaya başladıktan sonra, ekibimle güzel bir sinerji yakaladık. Firma içerisinde farklı jenerasyondan insanlar olmasına rağmen kendimi burada hiç yabancı gibi hissetmedim. İnsanlar bana hep samimi bir şekilde yaklaştı. Yöneticimin bana olan yaklaşımının da bu ekibe katılmayı istememdeki etkisi oldukça büyük.

infoTRON’da eğitim ve kendini geliştirme olanakları neler?

infoTRON’da yeni başlayan biri, öncelikli olarak firma içindeki uzmanlar tarafından sektör, ürünler ve teknoloji konusunda eğitiliyor. Buna ek olarak; infoTRON’da yurt dışı ve yurt içinde sektöründe öncü olan firmalarla çalışıyoruz. Bu firmalar aynı zamanda yeni çıkan teknolojileri kullanan firmalar; bu sebeple yeni teknolojilerin faydalarını direkt olarak gözlemleyebiliyor ve teknolojinin ülkedeki ilk kullanıcıları olma şansına sahip oluyoruz. Bir yandan danışmanlığını yaptığımız teknolojiler ve ürünlerle ilgili yurt dışında eğitimler alırken, diğer yandan potansiyel kullanıcılar olan farklı sektörlerdeki firmalarla sürekli iletişimde bulunarak teknolojiye olan adaptasyonu yönlendirebiliyoruz.

Hem teorik, hem de pratikte kullandığım bu bilgiler benim işime her yönden hakim olmamı sağlayan, çok değerli bir ortamı oluşturuyor.