Etkileşimli Sanal Gerçeklik Sistemleri, kendini gerçek ortamın içinde hissettiren ve kullanıcı ile işbirliği yaparak sanal ortamda kişi/yapı/makine ile etkileşimi mümkün kılan 3 boyutlu görselleştirme çözümleridir.

Bu çözümlerin sahip olduğu 3D model ve ortamlar, kullanılan yazılım ve donanımlar sayesinde, kullanıcının görsel, işitsel ve dokunsal duyularına hitap eder. Böylece gerçek dünyada üretmeye/oluşturmaya gerek kalmadan bir otomobil ya da konteyner vincini tamir etmek ya da kullanmak, bir ameliyathanede cerrahi operasyon gerçekleştirmek ya da bir fabrika veya havaalanını dolaşmak mümkün hale gelir.

Bu gerçek-zamanlı simülasyon ve görselleştirme sistemleri,  kullanıcıların oluşturulan sanal ortamların içinde gezebilmelerini, ortamı gerçek dünyadaki gibi algılayıp etkileşimde bulunabilmelerini sağladığı gibi, gerçek dünyada yapılması imkansız inceleme yöntemlerini de mümkün kılar.

Böylece, pek çok sektörde, mühendislik ve tasarım alanlarında ihtiyaç duyulan testlerden veri analizlerine, tanıtımlardan teknik eğitimlere kadar çeşitli iş süreçleri daha hızlı ve düşük maliyetlerle gerçekleştirilebilir.

infoTRON özgün 3D donanım ve yazılım teknolojilerinin kusursuz entegrasyonu ile farklı sektörel ihtiyaçlara çözüm olabilecek dört farklı ürün geliştirmiştir: ᵀᴿwall, ᵀᴿcave, ᵀᴿvrc ve sanal gerçeklik yazılımımız RoT-Realization of Things.

Sanal Gerçeklik Sistemlerinin Avantajları

  • Yüksek gerçeklik hissi ve görüntü kalitesi
  • 3D stereo görüntü
  • Ortak çalışma
  • Etkileşim
  • İnteraktivite
  • 1:1 ölçekli görselleştirme