Ford, Geliştirilmiş Kalite ve Bileşen Testleri için
Artec 3D Tarama Cihazlarını Kullanıyor




Firma: Ford
Sektör: Otomotiv

Küresel çalışan sayısı: yaklaşık 200.000

Amaç:
Motor prototipleme ve tanılamada kullanım için hızlı ve doğru 3D tarama ekipmanı sağlamak

Çözümler, Ürünler ve Hizmetler:

  • ZEISS COMET L3D tarayıcı
  • Artec Eva ve Space Spider 3D tarayıcılar
  • Bakım ve destek

Faydaları:

  • Elde taşınan tarayıcılar, ulaşılması zor alanlara erişimi artırarak daha fazla parçanın doğru bir şekilde ölçülebilmesini sağlıyor
  • Test süreçleri hızlandırıldı ve kolaylaştırıyor

Ford, kalite kontrolünü iyileştirmek ve bileşen test sürecini hızlandırmak için 3D tarama çözümünü kullanmaya karar verdi.

Ford’un Hızlı Üretim ekibi , altı yılı aşkın bir süredir, tarama süreçlerini iyileştirmek için Central Scanning ile ortaklık kurdu ve ZEISS ve Artec 3D tarayıcıları kullanarak, parça ve bileşen test prosedürlerini iyileştirdi ve böylece zaman ve maliyet tasarrufu kazandı.

2013 yılında Central Scanning, Ford’a bir ZEISS COMET L3D tarayıcı önerdi ve bu sistem şirketin motor prototipleme ve tanımlama faaliyetlerinde hızlı ve doğru 3D taramanın avantajlarından yararlanmasına yardımcı oldu. Tarayıcı, güvenilir ve izlenebilir bileşen ölçümleri sağlamanın üretimde hayati derecede önemli olduğunu kanıtladı.

Dave Stokes, (RP Mühendisi): “ZEISS ve Artec 3D tarama sistemlerini, ihtiyaç duyduğumuz her yerde ve her zaman kullanabilir olması büyük bir fark yarattı. Kullanımı çok kolay ve çok daha hızlı.

Otomobillerde ulaşılması zor bazı bileşenlerli mavi ışık tarama teknolojisiyle siyah ve parlak yüzeyli nesneler de dahil olmak üzere hemen hemen her türlü nesneyi yakalamak için mükemmel bir çok yönlü çözüm sunan ZEISS ve Artec 3D tarama teknolojisi, üretimde yeni olasılıkların önünü açtı!”


Lider bir otomotiv üreticisi olarak Ford, sürekli iyileştirme süreçlerine kendini adamış bir firmadır.

ZEISS ve Artec 3D tarayıcılar, üreticinin otomobil bileşenlerinin doğru taramalarını oluşturmasına ve sonucu orijinal CAD dosyasıyla karşılaştırmasına olanak tanıyor. Bu süreç, ürün uygunluğunu etkin bir şekilde test etmelerini ve sorunları erken bir aşamada belirlemelerini sağlıyor.


ZEISS 3D tarayıcıları, Ford’un bileşenleri ölçme ve denetleme şeklini değiştirmeye yardımcı oldu. 3D sensör teknolojisi ve projeye yönelik yazılımı, farklı nesne yüzeylerinde hızlı ve güvenilir veri yakalamayı garantiledi.

Sonraki yıllarda Ford, Central Scanning ile yakın bir ilişki sürdürdü ve Ağustos 2017’de Artec Eva & Artec Space Spider 3D tarayıcılarını satın aldı . Bu tarama cihazları araba modelleme ve prototipleme faaliyetlerine büyük ölçüde yardımcı oldu.

Hızlı ve hassas veri yakalamalarıyla tanınan Artec’in tarayıcıları, Ford’a ulaşılması zor konumlardaki karmaşık nesneleri tarama fırsatı sundu.

Eva ve Spider cihazları, tarama kalitesinde rakipsizdir ve hızlı ve doğru sonuçlar elde eder. El tipi ekipman, hızlı, dokulu ve doğru bir taramayı garanti eder. Ford, Eva’yı orta ila geniş yüzey alanları için kullanabilirken, Spider daha küçük alanlara odaklanarak karmaşık ayrıntıları dakika hassasiyetinde yakalamalarını sağlıyor.

Dave Stokes, (RP Mühendisi): “Son derece hassas el tipi tarayıcılar kullanmak, günlük işlerimizde büyük bir fark yarattı.”

Tüm otomotiv üreticileri gibi Ford da sürekli olarak üretkenliği artırmanın ve daha yalın, daha verimli bir üretim süreci sağlamanın yollarını arıyor. Daha hızlı üretim döngüleri için, maliyeti en aza indirmenin ve düşürmenin, pazara sunma süresini kısaltmanın yollarını arıyor. Gelişmiş 3D ölçüm ve analiz, kalite kontrolünde kritik bir araçtır ve ne kadar hızlı gerçekleştirilirse, genel üretim süreci de o kadar hızlı olur.

Stokes: “Bir bileşen taranıp CAD tasarımıyla kontrol edildikten sonra, teste hazır olduğundan emin oluyoruz ve yapay parçalar kullanmaya gerek kalmadan doğrudan üretime geçebiliyoruz. Bir otomobil üreticisi olarak, parçaların geçmesi gereken çok fazla test aşaması var ve bunları düzene sokabilirseniz şirkete çok kar kazandırabilirsiniz.Tüm ihtiyacımızı, bir tarayıcı ve bir dizüstü bilgisayar ile ve hızla tespit edebiliyoruz.”