Artec Space Spider ile Pizza Nasıl Taranır?

Fırından yeni çıkmış lezzetli bir pizza önünüzde olduğunda, muhtemelen aklınıza gelen son şey onu 3D taramak olacaktır. Ancak Polonya’daki bir 3D tarama uzmanının yaptığı tam olarak buydu. Çünkü saatler önce, reklam ajansı olan müşterisi NuOrder’ın ülkenin en sevilen pizza markalarından biri olan Da Grasso Pizza’dan bir telefon aldığını öğrenmişti…

Da Grasso, çeşitli pizza stilleri için animasyonlu reklamlar oluşturmak istiyordu ancak bir sorun vardı: Pizzanın, yapılacak reklamda da gerçekte olduğu kadar ağız sulandıran derecede iyi ve lezzetli görünmesi. Da Grasso pizzasının tüm organik şekillerinin, yüzeylerinin ve soslarının gerçekçi bir şekilde tasvir edemeyeceği için 3D modelleme seçeneği elendi.

NuOrder, 3D taramanın bu proje için ideal bir çözüm olacağını o zaman anladı ve çalışmanın gerekliliklerini açıklamak için Varşova’nın Artec Temsilcisi 3D Master’a ulaştılar. Da Grasso Pizza projesi için, on pizzanın tüm lezzetli detaylarının yüksek çözünürlüklü ve renkli olarak 3D taranması gerekiyordu.

3D Master Tersine Mühendislik Uzmanı Adam Rajch, Artec Space Spider’ın bu görev için mükemmel bir tercih olacağını biliyordu. 0,05 mm hassasiyetle ve tek seferde inanılmaz ayrıntı düzeyleri yakalayabilen elde tipi 3D tarayıcı Artec Space Spider; kalite kontrol, tersine mühendislik, sağlık hizmetleri, adli tıp gibi çok çeşitli alanlarda özellikle küçük nesneler için olağanüstü bir tarayıcı.

Tarama günü geldiğinde, Rajch işe koyuldu. Taramanın yapıldığı fotoğraf stüdyosunun kendi fırını olması pizzaların doğru zamanda taranmasını sağladı. Fırından çıktıktan saniyeler sonra Rajch, her pizzayı dikkatlice eşit büyüklükte sekiz dilime böldü ve pizza kenarlarının gerekli şekilde taranması için bunları yaklaşık 2-3 cm aralıkla ayırdığından emin oldu.

Bu noktadan sonra, her pizzanın yüzeyini ve tüm o lezzetli sosları taramak toplamda 6-7 dakika sürdü ve tarama için sprey vb. gibi herhangi bir ek araç kullanılmadı. Taramanın ardından Rajch, dataları Artec Studio yazılımında işledi.

NuOrder reklam ajansı, OBJ dosyalarını 3D Master’dan aldıktan sonra, yaratıcı fikirlerini hemen harekete geçirdi. NuOrder’in animasyon uzmanlarından oluşan ekibi, çok gerçekçi 3D modelleri oluşturmak ve bunları animasyon sekansına hazırlamak için 3ds Max, Adobe Photoshop, After Effects ve Zbrush’ı kullandı. Roka yaprağı, zeytin ve çeri domates gibi pizzaların hareketli olabilecek unsurları ayrı ayrı eklendi.

Nuorder’in Kreatif Direktörü Daniel Dudek projeyi şu şekilde tanımladı:

“Da Grasso reklam spotunda kullanmamız gereken 3D pizza taramalarını oluşturmak için 3D Master ile iş birliği yaptık. Buradaki zorluk, pizzanın sadece iştah açıcı görünmesi değil, aynı zamanda dosya boyutlarının da optimize edilmesi gerektiği gerçeğinde yatıyordu, böylece modeller üzerinde çalışılması ve sonunda canlandırılması kolay olacaktı. Müşteri bir pizzacı zinciri olduğu için gerçekçi ve estetik sonuçlar birinci önceliğe sahipti.Sonuç olarak, Artec Space Spider ile 3D taramanın fiziksel ürünün kendi fotoğraf çekiminden daha iyi olduğu ortaya çıktı. Sonuçlardan çok memnunuz.”

Videoda da görüldüğü gibi Artec Space Spider hassasiyetiyle sonuçlar ortada!

Artec Space Spider hakkında daha fazla bilgi edinin

Artec Space Spider Teknik Özellikler

3D Hassasiyet

3D Çözünürlük

Nesne boyutu

Tam renkli tarama

Yardımcı unsura ihtiyaç duymadan tarama

Dosya formatları

Cihaz Ağırlığı

0.05 mm

0.1 mm

5 mm’den başlayan parçalar

Evet

Geometri ve renk bazlı

STL, OBJ, BTX dahil en çok kullanılan formatlar

0.8 kg

3D Teknolojiler

  • 3D Yazıcılar
  • 3D Tarayıcılar
  • 3D Yazılımlar
  • Dassault Systemes
  • Sanal Gerçeklik
  • Simülasyon

Bize Ulaşın

İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

Tel: +90 (850) 441 5000

Ankara Ofis

ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
17/1 No: B05 06531 Ankara

Tel: +90 (850) 441 5000

E-Posta Listemize Katılın!


    Aydınlatma Metni


    infoTRON

       

    Bize Ulaşın

    İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

    Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
    No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

    Tel: +90 (850) 441 5000

    Ankara Ofis

    ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
    17/1 No: B05 06531 Ankara

    Tel: +90 (850) 441 5000