Eklemeli İmalatın Kazandırdığı Özgürlük

Eklemeli imalatın özgürlüğü, sınırları ve vizyonu ile ilgili yapılan Ar-ge çalışmalarını ve her geçen gün gelişen teknolojiyi büyük bir tutkuyla takip ederken, temelde eklemeli imalatın geleneksel imalat yöntemlerine göre çok da farklı olmayan eksenlerde ilerleme kaydetmeye çalıştığını söyleyebiliriz. Tabii ki bu eksenler “trade-off” larla birlikte geliyor.

Hiç konudan uzaklaşmadan direk ve net:

Teknolojiler hız, düşük maliyet, malzeme çeşitliliği ve hassasiyet eksenlerinde genişliyor. Her biri ticari değerlere sahip bu değerlendirme, geliştirme kriterleri hemen yanında büyük parça basma taleplerini de taşıyor.

Hem hızlı olsun, hem maliyetler düşük olsun, hem malzeme çeşitliliği olsun hem de hassas parça üretsin! Hiç kolay değil. Zaman alıyor, Ar-ge çalışmaları gerektiriyor, sadece sarf malzeme geliştirmek yetmiyor, bir de bu malzemeleri hassas basabilecek üretim sistemlerine ihtiyaç duyuluyor. Çok ciddi yatırım bütçeleri ile Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Endüstriyel, masaüstü gibi sınıflandırmalar yapılarak kısa vadede, hızlı pazara sürülen teknolojiler bu 4 eksenin düşük maliyet tarafını karşılarken hız, malzeme çeşitliliği ve hassasiyet tarafında zayıf kalıyor. Keza bir taraftan da nispeten yüksek yatırım ve işletme maliyeti olan endüstriyel sistemler ise geleneksel üretim yöntemleri ile büyük savaş veriyor. Bu tatlı-huysuz savaşın galibini belirleyen ise TASARIM gerçeği ve doğru üretim metodolojisinin belirlenmesi.

Doğru tasarım ve uygun parça seçimi eklemeli imalatın pazara çıkma hızını arttırırken aynı zamanda performansı yüksek, maliyeti düşük üretimler yapılmasını sağlıyor. Böylece malzeme çeşitliliği termal, kimyasal ve mekanik teknik isterlere cevap verebilen üretim sistemleri maliyetlerini optimize ediyor. Tekrarlanabilir ölçüsel hassasiyeti sağlayan uzun, meşakkatli ve maliyetli araştırma-geliştirme süreçlerinin sonucunda pazarda yerini alan bu sistemler büyük ölçekli parçaları, tekrarlanabilir ölçüsel hassasiyette, teknik isterlere uygun malzeme çeşitleriyle, uygun tasarım ile optimize edilmiş maliyetler ve %40’a kadar optimize edilmiş hızları ile gözleri üstüne çevirmeye ve hala buzlu cam arkasından görebildiğimiz “seri üretim- ön seri üretim” başlığını berraklaştırıyor.

Bunlar da yeterli değil, bir de sertifikaları olmalı: Otomotivde, raylı sistemlerde, havacılık sektöründe yanmaz, alev almaz toksik olmayan sertifikasına sahip olmalı, UÇABİLMELİ, medikalde biyo-uyumlu ve hatta gıda tarafında food contact sertifikalarına sahip olmalı. Olabilir mi? OLDU.

Eklemeli İmalata her geçen gün daha umutla bakmamızı sağlayan FORTUS serisi eklemeli imalat ile üretim sistemlerinin en yeteneklisi F900 bu 4 ekseni en optimize şekilde buluşturan sistem.

Kim için? Mühendisler için, inovatif tasarımlar için, performans için. Yani farklılaşmak, pazara hızlı çıkmak, maliyetleri düşürmek için. Bir değer daha, bir katman daha eklemek için.

Detaylı bilgi almak için bize yazabilirsiniz:

    infoTRON Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri Üretim ve Ticaret A.Ş.
    (infoTRON) olarak kişisel verilerinizin güvenliğine azami hassasiyet
    göstermekteyiz. infoTRON olarak, kişisel verilere yönelik tüm
    işlemleri 6698 sayılı kanuna uyumlu olarak yapmaktayız.

    3D Teknolojiler

    • 3D Yazıcılar
    • 3D Tarayıcılar
    • 3D Yazılımlar
    • Dassault Systemes
    • Sanal Gerçeklik
    • Simülasyon

    Bize Ulaşın

    İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

    Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
    No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

    Tel: +90 (850) 441 5000

    Ankara Ofis

    ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
    17/1 No: B05 06531 Ankara

    Tel: +90 (850) 441 5000

    E-Posta Listemize Katılın!


      Aydınlatma Metni


      infoTRON

         

      Bize Ulaşın

      İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

      Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
      No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

      Tel: +90 (850) 441 5000

      Ankara Ofis

      ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
      17/1 No: B05 06531 Ankara

      Tel: +90 (850) 441 5000