infoTRON’la yolun nasıl kesişti?

infoTRON’da öncelikle IT birimiyle görüşmek için firmaya başvuruda bulunmuştum. Fakat değerlendirme sürecinde sadece başvurduğum departman için değil, yetkinliklerime göre arayışta olunan diğer departmanlar için de değerlendirildim. 3DS isimli bir departman olduğunu ve bu departmanda kendimi daha çok gösterebileceğimi belirleyip, bu departmanda çalışmak isteyip istemeyeceğimi sordular. Ve ben de kabul ettim. İşe başladığım ilk hafta, departmandaki arkadaşlarım büyük bir projede çalışıyorlardı ve dolayısıyla oldukça yoğunlardı. Bu yoğunluğu görünce  acaba yapabilir miyim diye önce bir tereddüte düştüm. Fakat daha sonrasında insan kaynakları yöneticisiyle görüştüm ve fikrim değişti. Aslında orada yolum ikiye ayrılmıştı, tekrar iş aramaya başlasaydım her yerde kazanamayacağım bu deneyimi kazanma fırsatı elde etmemiş olacaktım. PLM’i bilmezken 3 senemi doldurdum.

Aslında öğrendiğim her şeyi de o yoğun döneme borçluyum.

Burada çalışma sürecinde seni neler motive etti?

Samimi ve huzurlu bir ortamda çalışıyorum. Kendimi hiçbir zaman burada yabancı hissetmedim. Hiç bilmediğim bir alanda işe başlayıp, bana her konuda destek olan gelişmem için destek olan bir ekiple çalışıyorum. Her zaman herkese danışabiliyorum. 3 senem doldu fakat hala öğrendiklerim yapacaklarım bitti gibi görmüyorum, hala öğrenmeye devam ediyorum.  Şirkette üst düzey yöneticilerin bizlere olan yaklaşımı ve samimiyeti de bu ortamı etkileyen faktörlerden. Genç çalışanlara ayrıca önem veren, yeni mezun alımını ve stajyerlerin gerçek anlamda görevlendirildikleri bir çalışma ortamı olması oldukça önemli. İlk iş deneyimi için de çok güzel bir yer. Çalışma ortamımda, ekip arkadaşlarım ve farklı departmanlardaki iş arkadaşlarımla olan iletişimim beni çok mutlu ediyor.

infoTRON’a hangi konularda katma değer kattığını hissediyorsun?

Otomotiv ve savunma sanayi sektörüyle aktif çalışıyorum. Bu alanlarda gerçekten ürün tasarım sürecinden, ürün geliştirme sürecine kadar pek çok noktada farklı kuruluşlara destek sağlıyoruz. Global bir iş yapıyoruz .Türkiye’de bu sektörde bu işi yapabilen kişi sayısı sınırlı, bu belirli sayıda kişiden birisi olmak beni motive ediyor.