Stratasys, VeroUltra™ ile Renkli 3D Baskıda Çıtayı Yükseltiyor

Tam renkli Stratasys PolyJet 3D yazıcılar, opak renkler ve grafik netliği ile standardı yeniden belirliyor.

Stratasys bir kez daha, ürün tasarımcılarına opak malzemelerde nefes kesen gerçekçilik ve grafik netliği sağlayan PolyJet™ 3D yazıcılar için geliştirdiği yeni malzemeler sayesinde tam renkli çok malzemeli 3D baskıda çıtayı yükseltiyor.

Yeni VeroUltra™ Beyaz ve VeroUltra™ Siyah malzemelerle birçok prototip projesi için önemli bir gerçekçilik artışı sağlanacak. Çok ince yapıdaki bu malzemeler, yüksek kaliteli opak plastik parçaları simüle ederek; ambalajlar üzerindeki metin ve etiketler ile 2D grafik standartlarını karşılayacak kadar keskin sonuçlar elde etmenize imkan tanır. Yüksek renk ayrımının beklendiği yerlerde renk kontrastını geliştirir. Ayrıca, bu malzemeler; ahşap, kumaş ve mermer gibi doğal malzemelerin simülasyonunda önemli bir gerçekçilik artışı sunar.

“Sürekli olarak geliştirdiğimiz PolyJet 3D baskı, tasarımcılar için sınıfının en iyisi modelleme çözümü olmaya devam ediyor. Geçen yıl inanılmaz derecede gerçekçi görünen işler bu yıl daha da iyi sonuçlar veriyor.”

Shamir Shoham, Stratasys Tasarım Başkan Yardımcısı

Tarihsel olarak, renk, malzeme, finish veya “CMF”i doğru bir şekilde simüle etmek, sürecin çok pahalı ve zaman alıcı bir parçası oldu. Son birkaç yıldır Stratasys, tasarımcılar için PolyJet™ çözümleriyle bu denklemi önemli ölçüde değiştirdi. Şirket, elinizdeki renklerin ekrandaki renklerle birebir eşleşmesi için PANTONE® Onaylı renkleri piyasaya sürdü. Bunun yanı sıra VeroUltra Clear benzeri malzemeler, cama yakın netlik veya esneklik gibi özellikler sağladı. 3MF gibi yazılım formatları ise iş akışını kolaylaştırdı. Böylece, yüksek kaliteli modelleme, sadece tıklayıp yazdırmaktan biraz daha fazlasını gerektirir hale geldi.

Yeni opak renklerin gerçekçiliği; şişe etiketleri, mobil cihazlar, arkadan aydınlatmalı ekranlar, paneller ve oyuncak bebekler gibi daha fazla prototip oluşturma uygulamasına katkı sağlıyor. Tasarımcılar da bu gelişmenin farkında.

Amerika Albuquerque’de bulunan bir parça tasarımcısı Dennis Harroun, VeroUltra™ Beyaz ve VeroUltra™ Siyah’ın renk kalitesini “mükemmel” olarak tanımlıyor. Şirketi Mana Digital Albuquerque’da oyunlar, oyuncaklar, mücevherler ve film endüstrisi için 3D baskılı modeller geliştiren ve Stratasys yazıcıları ile yeni malzemeleri test eden Harroun, “Stratasys’in opaklığı, açık farkla 3D baskıda gördüğüm en iyi sonuçları sunuyor. Bu kaliteyi başka herhangi bir modelleme yöntemiyle kopyalamak son derece zor olurdu.” sözleriyle yeni VeroUltra malzemelerin rakipsiz kalitesini vurguluyor.

3D Teknolojiler

  • 3D Yazıcılar
  • 3D Tarayıcılar
  • 3D Yazılımlar
  • Dassault Systemes
  • Sanal Gerçeklik
  • Simülasyon

Bize Ulaşın

İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

Tel: +90 (850) 441 5000

Ankara Ofis

ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
17/1 No: B05 06531 Ankara

Tel: +90 (850) 441 5000

E-Posta Listemize Katılın!


    Aydınlatma Metni


    infoTRON

       

    Bize Ulaşın

    İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

    Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
    No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

    Tel: +90 (850) 441 5000

    Ankara Ofis

    ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
    17/1 No: B05 06531 Ankara

    Tel: +90 (850) 441 5000