Stratasys, Tescilli Yeni Teknolojisini Duyurdu: SAF™ Teknoloji

Selective Absorption Fusion™ teknolojisi çok yakında yeni H Serisi™ 3D yazıcılara güç katacak!

Stratasys, yakın zamanda piyasaya sunacağı toz yataklı füzyon tabanlı yeni 3D yazıcı serisinin ilk ayrıntılarını paylaştı. Yeni H Serisi™ Üretim Platformu, özellikle hacimli üretim ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış Selective Absorption Fusion™ teknolojisi ile güçlendirilecek. SAF™ teknolojisi ile çalışan yeni 3D yazıcıların 2021’in üçüncü çeyreğinde piyasaya sunulması bekleniyor.

SAF, son kullanım parçaları için üretim düzeyinde iş hacmi sağlayan yeni bir endüstriyel seviye eklemeli imalat teknolojisi. 10 yılı aşkın araştırma ve geliştirmenin sonucunu temsil eden SAF tabanlı 3D yazıcılar, üretim düzeyi iş hacminde, memnuniyet ve yüksek üretim verimi sağlayan parça kalitesi, tutarlılığı ve güvenilirliği ile parça başına rekabetçi bir maliyet sağlamaya hazırlanıyor.

SAF teknolojisi, toz katmanlarını bir baskı yatağı üzerine kaplamak için ters yönde dönen bir sıvayıcı kullanır ve parça katmanlarını görüntülemek için bağlayıcı sıvıyı yazdırır. Baskı yapılan katmanlar, baskı yatağının tüm açıklığı boyunca bir IR lambası geçirilerek birleştirilir.

SAF teknolojisi, yapıdaki yerleşimlerine bakılmaksızın tüm basılı parçalar için izotropik bir termal deneyim – ve dolayısıyla parça tutarlılığı – sağlamak için bu önemli işlem adımlarını baskı yatağı boyunca aynı yönde sürdürür.

SAF Teknoloji

Tutarlı ve verimli toz yönetimi

SAF teknolojisinin yenilikçi Big Wave™ toz yönetim sistemi, gerekli tozun her zaman tüm baskı yatağına dağıtılmasını sağlayarak büyük ve termal olarak kararlı bir toz dalgasını garanti eder. Taşan her türlü toz, hızla yeniden dolaştırılarak tozda termal etkilenmeyi en aza indirir ve toz yaşlanmasını azaltır. Süreç, daha az taze toz ihtiyacı ve daha düşük işletme maliyetleriyle sonuçlanır.

Endüstriyel baskı kafaları ile verimli enerji soğurma sıvısı

SAF teknolojisi, yüksek enerji soğurmalı HAFTM sıvısını, toz halinde malzeme serilmiş katmanlara seçici olarak püskürtmek için kullanır. Endüstriyel piezoelektrik baskı kafaları, iş hacminden ödün vermeden ince ayrıntılar veya geniş alanlar oluşturmak için sıvının bir veya birden fazla damlasını püskürtür. Teknoloji; çok çeşitli tozları işlemek için benzersiz, yüksek özellikli, işlevsel sıvıları destekler. Kızılötesi enerji, seçilen alanları ve alttaki parçacıkları birleştirmek için yayılır. Sıkı termal kontrol; eğrilmeyi ve kalite düşüşünü önleyip yatakta gereken tepe sıcaklıklarını düşürerek SAF teknolojisini üretim için ideal hale getirir.

Stratasys’in ürün stratejisi ve kurumsal geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Omer Krieger, “Şirketler daha çevik ve verimli bir şekilde hareket etmeye çalışırken 3D baskı teknolojileri, üretimi dünya çapında giderek daha fazla dönüştürüyor, bu nedenle üretim parçalarını iş stratejimizin merkezine koyduk” dedi ve ekledi: “SAF teknolojisi; otomotiv, tüketim malları, elektronik ve endüstriyel ekipman gibi sektörlerdeki uygulamaları ele almak için yeni fırsatlar açan önemli bir yeniliği temsil ediyor. Sonuç olarak, birçok uygulamanın geleneksel üretimden 3D baskıya geçişini mümkün kılacak ve aynı zamanda yalnızca eklemeli olarak üretilebilen ürünlerin oluşturulmasına da olanak sağlayacağız.”

Stratasys tarafından gerçekleştirilen pazar analizine göre üretim uygulamaları içinde 3D baskı, 2025 yılına kadar yaklaşık 25 milyar $’a ulaşarak en önemli büyüme potansiyeline sahip yöntem. CONTEXT ise polimer toz yatağı teknolojisi tabanlı yazıcı gelirlerinin 2020’den 2024’e kadar yıllık %21 bileşik büyüme oranına ulaşacağını tahmin ediyor. FDM® ve Origin P3™ tabanlı 3D yazıcılarla birlikte Stratasys, kalıplamadan son kullanım parçalarına kadar birçok sektörde üretim uygulamalarının çoğuna hizmet etmek adına önemli bir konumda bulunuyor.

Stratasys, birden çok sektörde hizmet verebileceği uygulama seçeneklerini genişletmek için SAF destekli H Serisi Üretim Platformunu geliştiriyor. Bu teknoloji, doğası gereği poliamidler ve elastomerler gibi çok çeşitli malzemeleri işleyebiliyor ve Stratasys’in önde gelen kimya şirketleriyle iyi ilişkileri, yeni malzemeleri pazara hızlı bir şekilde sunmasına yardımcı oluyor.

Stratasys, 7 Nisan’da LinkedIn ve Facebook’ta canlı bir sohbete ev sahipliği yaparak Stratasys liderleri ile Xaar 3D Teknoloji Direktörü ve SAF Teknolojisi’nin orijinal mucidi Profesör Neil Hopkinson’ı ağırlayacak ve SAF Teknolojisi hakkında daha fazla bilgi paylaşacak.

Stratasys 3D Baskı çözümleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

3D Teknolojiler

  • 3D Yazıcılar
  • 3D Tarayıcılar
  • 3D Yazılımlar
  • Dassault Systemes
  • Sanal Gerçeklik
  • Simülasyon

Bize Ulaşın

İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

Tel: +90 (850) 441 5000

Ankara Ofis

ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
17/1 No: B05 06531 Ankara

Tel: +90 (850) 441 5000

E-Posta Listemize Katılın!


    Aydınlatma Metni


    infoTRON

       

    Bize Ulaşın

    İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

    Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
    No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

    Tel: +90 (850) 441 5000

    Ankara Ofis

    ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
    17/1 No: B05 06531 Ankara

    Tel: +90 (850) 441 5000