Stratasys, Origin’i Satın Alarak Polimer Üretimine Yeni Eklemeli Üretim Platformu Kazandırıyor

Origin’in reçine bazlı Programlanabilir FotoPolimerizasyon (Programmable PhotoPolymerization – P3) teknolojisi Stratasys’in, hızla gelişen 3D baskılı seri üretim parçaları pazarında liderlik alanını genişletecek.

Stratasys, nakit ve stok dahil olmak üzere toplam 100 milyon $’a varan bir işlemle 3D baskı girişimi olan Origin Inc.’i satın almak üzere bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Birleşme, Stratasys’in yeni nesil bir fotopolimer platformuyla hızla gelişen seri üretim parçaları segmentindeki yeniliklerle liderliğini genişletmesine olanak tanıyor. Çeşitli onaylara ve diğer kapanış koşullarına bağlı olarak satın almanın Ocak 2021’de tamamlanması bekleniyor.

Origin’in 3D yazıcıları; 3D baskı endüstrisinin en hızlı büyüyen segmenti olan ve Stratasys için
stratejik açıdan öncelik taşıyan son kullanım parçalarının seri üretimi konusunda oldukça uygun özelliklere sahip.

Stratasys, Origin’in tescilli Programlanabilir FotoPolimerizasyon (P3) teknolojisinin şirket için önemli bir büyüme motoru olmasını ve beş yıl içinde 200 milyon $’a varan artan yıllık gelir oluşturmasını bekliyor. Söz konusu satın alma, Stratasys’in polimerlerdeki lider konumunu ve dental, medikal, kalıp, seçkin endüstriyel, savunma ve tüketim malları segmentleri gibi sektörlerde 3D baskı üretim uygulamalarını güçlendirmeye yardımcı olacak.

Anlaşma şartlarına göre, işlem için toplam bedel, kapanışta ödenen 60 milyon $ (6 milyon $’ı kurucuların 3 yıl boyunca elde tutmalarına tabidir) ve 3 yıldan fazla performansa dayalı kazanca tabi 40 milyon $’dan oluşmakta. Satın alma, kapanışta ve kazanç dönemi boyunca yaklaşık 45 milyon dolarlık hisse senedi ve yaklaşık 55 milyon dolarlık nakit kombinasyonu kullanılarak ödenecek. Nakit harcamaların yaklaşık 32 milyon $’ı kapanışta olacak. Satın almanın, Stratasys’in büyüme oranını hızlandırması ve 2021’de GAAP dışı hisse başına kazançları biraz azaltması beklenirken 2023’e kadar Stratasys’in GAAP dışı hisse başına kazançlarını artıracağı öngörülüyor. Origin ekibi, tam bir küresel lansmanla Stratasys’e katılarak 2021’in ortalarına doğru Stratasys’in pazara giriş organizasyonu aracılığıyla teknoloji ve ürün platformunun geliştirilmesine liderlik edecek.

Stratasys CEO’su Yoav Zeif konu hakkında, “Müşterilerimiz, proses ve kalite kontrollü seri üretim parçalar için endüstriyel sınıf reçinelerin kullanılmasını sağlayan eklemeli imalat çözümleri arıyor. Origin’in yazılım odaklı Origin One sisteminin, yüksek verimle inanılmaz doğruluğu birleştirerek sektörün en iyisi olduğuna inanıyoruz. Origin’in kapsamlı malzeme ekosistemi, sektör lideri pazara giriş yeteneklerimizle birleştiğinde küresel ölçekte çok çeşitli talep üzerine üretim uygulaması fırsatlarını yakalayabileceğimize inanıyoruz. Toz yatağı füzyon teknolojisine giriş düşüncemiz ile birlikte, Origin’in satın alınması, tamamen dijital bir katma değer zinciri oluşturmak için endüstri 4.0 entegrasyonu için tasarlanmış kapsamlı, sınıfının en iyisi teknolojiler ve çözümler sunarak polimer eklemeli imalatta liderlik hedefimizi gerçekleştirmede bir başka adımı yansıtıyor.” dedi.

Stratasys’in iç pazar analizine göre, üretim uygulamaları, 2025 yılına kadar yaklaşık 25 milyar $’a ulaşarak, 3D baskı endüstrisindeki en önemli büyüme potansiyeline sahip olan alan. Stratasys, üretime yönelik reçine bazlı çözümlerin, polimer katkı maddesi üretimi için toplam pazarın önemli bir bölümünü karşılayabileceğini tahmin ediyor. Aslında, reçine polimer bazlı katkı sistemlerinin 2020’den 2025’e kadar yıllık %20 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.

Origin’in Dijital Işık İşleme (DLP) ilkelerinde bir gelişme olan P3 teknolojisi, sıvı fotopolimer reçineyi ışıkla iyileştiriyor. Şirketin ilk üretim sınıfı 3D yazıcısı olan Origin One, diğer parametrelerin yanı sıra, Origin’in kapalı döngü geri bildirim yazılımı aracılığıyla ışığı, ısıyı ve kuvveti hassas bir şekilde kontrol ediyor. Bu yeni teknoloji, müşterilerin çok çeşitli ticari sınıftan dayanıklı reçineler kullanırken sektör lideri doğruluk, tutarlılık, boyut ve ayrıntıya sahip parçalar üretmesine olanak tanıyor.

Origin, sistemi için reçineler geliştirmek üzere Henkel, BASF ve DSM gibi malzeme ortakları ağıyla birlikte çalışıyor. BASF 3D Printing Solutions GmbH Genel Müdürü François Minec, “Origin One piyasaya sürülmeden önce Origin ile ortaklaşa çalıştık ve malzemeleri geliştirdik, çünkü bunların eklemeli imalatta fotopolimerlerin geleceği için teknolojilerine ve vizyonuna inandık. Şimdi, Stratasys’in bir parçası olarak, birlikte daha geniş bir üretim ekosistemini üstlenebileceğimize eminiz.” diyerek konu hakkındaki görüşlerini bildirdi.

Origin One sistemleri, ayakkabı üreticisi ECCO da dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde başarıyla uygulandı. ECCO’nun Araştırma ve Geliştirme Başkan Yardımcısı Jakob Møller Hansen, “Direkt Enjeksiyon Üretimi olarak sınıflandırılan ayakkabı endüstrisi alanında ayrıcalıklı bir ortak olarak Origin ekibiyle iş birliğimizi şimdi de Stratasys’in küresel altyapısından yararlanarak sürdürmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Origin CEO’su ve kurucu ortağı Christopher Prucha, “Son kullanım parçalarının inanılmaz doğruluk, tutarlılık ve verimliliğe sahip geniş bir yelpazede mevcut malzemelerle seri üretimini mümkün kılan yepyeni bir eklemeli imalat platformu oluşturmak için Origin’I kurduk. Stratasys, vizyonumuza ulaşmak için katılabileceğimiz en iyi şirket ve bizim için pazar erişimini önemli ölçüde genişleterek P3 teknolojimizi daha büyük bir kitleye ulaştırmak adına benzersiz bir fırsat sunuyor.” sözleriyle konu hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

3D Teknolojiler

  • 3D Yazıcılar
  • 3D Tarayıcılar
  • 3D Yazılımlar
  • Dassault Systemes
  • Sanal Gerçeklik
  • Simülasyon

Bize Ulaşın

İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

Tel: +90 (850) 441 5000

Ankara Ofis

ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
17/1 No: B05 06531 Ankara

Tel: +90 (850) 441 5000

E-Posta Listemize Katılın!


    Aydınlatma Metni


    infoTRON

       

    Bize Ulaşın

    İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

    Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
    No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

    Tel: +90 (850) 441 5000

    Ankara Ofis

    ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
    17/1 No: B05 06531 Ankara

    Tel: +90 (850) 441 5000