Tasarımda Profesyonel 3D Yazıcı Farkı

Tasarımcılar, tasarım sürecinin farklı aşamalarında prototiplere ihtiyaç duyar. Sürecin ilk aşamaları tamamlandığında, tüm önemli detaylara karar verilmiş olup yinelenen prototiplerle tasarımı mükemmelleştirmek için çalışmalar başlar. Tasarım kararlarını sonuçlandırmak için, nihai ürünün performansı, güvenilirliği ve maliyeti hakkında daha fazla detaylı çalışma gerekir. Bu çalışmalar sırasında gerçekleştirilen iterasyonlar bir ürünün aşağıdaki özelliklerini en iyi hale getirilmesine yardımcı olmak için hem 2D hem de 3D modelleri içerebilir:

  • Form
  • Renk
  • Ergonomi

Geleneksel Yöntemlerle Ayrıntılı Tasarım Nasıl Yapılır?

Tasarım sürecinde en kritik konulardan biri prototiplemedir. Ayrıntılı prototipler tasarım konseptinin amaçlandığı şekilde çalışmasını ve kullanılabilir olmasını sağlar. Pek çok türde prototipleme yapılabilir ve tüm prototipler genellikle düşük ve yüksek doğruluk olan iki uç noktada belirtilir. Düşük kaliteli prototipler eksik tasarımlardır ve prototipin yapısı esas olarak şekil, boyut ve genel formla ilgilidir. Bu prototipler ucuz ve yapımı hızlıdır ancak yalnızca “temel” tasarımı doğru yapmak için kullanışlıdır. Öte yandan, yüksek kaliteli prototipler, nihai ürüne mümkün olduğunca yakındır. Bu prototipler renk ve doku gerçekçiliğini birleştirebilir ve işlevselliği test etmek için kullanılabilir.

Yüksek hassasiyette üretilen prototipler, düşük kaliteli prototiplere göre daha pahalıdır ve üretimi zaman alabilir. Tasarımcılar genellikle bunları üretmek için birkaç seçeneğe sahiptir. İlk seçenek, parçayı dışarıdan model-maket üreten firmalardan temin etmektir. Bu, genellikle iletişim kopukluğu ve daha az tasarım yinelemesini içeren verimsiz bir süreçtir. Birçok tasarımcı tüm prototipleri şirket içinde lokal olarak üretmeyi tercih eder. Ayrıntılı bir prototip oluşturmanın en yaygın yolu, ABD’de 10.000 ila 100.000 ABD Doları arasında maliyerlere sahip enjeksiyonla kalıplamadır.

Tasarımcılar eklemeli imalat teknolojisi ile ne yapabilir?

PolyJet teknolojisi (tam renkli, çok malzemeli 3D baskı) bu geleneksel tasarım sürecini değiştirmeye başlıyor. 3D baskıya erişim sayesinde tasarımcılar artık şunları yapabilir:

1. Tasarım sürecini tamamen şirket içinde tutar.

Dış kaynak kullanımının sebep olduğu fazladan iş adımlarını azaltır ve kısıtlı iletişimi ortadan kaldırır. 3D baskı ile tasarım süreci üzerinde tam kontrol sahibi olur ve zaman çizelgesi esnekliği sağlayarak, ekibindeki tasarımcıları sık sık yeni fikirleri denemeye ve iterasyonlara teşvik ederek daha iyi ürünler ortaya çıkarır.

2. Daha hızlı ve daha akıllı prototip oluşturur.

Yineleme/İterasyon kritik bir adımdır çünkü tasarımcıların hatalar yapmasına ve bunları düzeltmesine izin vererek tasarımın son haline erişmesini sağlar. Dış kaynak kullanımına veya maket model üreticilerine güvenmek, özellikle CMF içeren modellerde daha ayrıntılı prototiplerin tekrarlı üretimleri genellikle çok pahalı ve zaman alıcı olduğu anlamına gelir. 3D baskının hızı ve akıcı iş akışı, tasarımcılara zamanını azaltırken düzinelerce ayrıntılı prototip oluşturma özgürlüğü verir. Bir günden daha kısa bir sürede (geleneksel yöntemlerin kullanıldığı bir haftaya kıyasla) yüksek kaliteli bir prototip oluşturun ve yalnızca birkaç tıklamayla doğru renkler ve yüzeyler ekleyin.

Detaylı bilgi almak için bize yazabilirsiniz:

    infoTRON Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri Üretim ve Ticaret A.Ş.
    (infoTRON) olarak kişisel verilerinizin güvenliğine azami hassasiyet
    göstermekteyiz. infoTRON olarak, kişisel verilere yönelik tüm
    işlemleri 6698 sayılı kanuna uyumlu olarak yapmaktayız.

    3D Teknolojiler

    • 3D Yazıcılar
    • 3D Tarayıcılar
    • 3D Yazılımlar
    • Dassault Systemes
    • Sanal Gerçeklik
    • Simülasyon

    Bize Ulaşın

    İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

    Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
    No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

    Tel: +90 (850) 441 5000

    Ankara Ofis

    ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
    17/1 No: B05 06531 Ankara

    Tel: +90 (850) 441 5000

    E-Posta Listemize Katılın!


      Aydınlatma Metni


      infoTRON

         

      Bize Ulaşın

      İstanbul 3D Teknoloji Merkezi

      Atatürk Caddesi Çağatay Sokak
      No: 9 Sancaktepe 34785 İstanbul

      Tel: +90 (850) 441 5000

      Ankara Ofis

      ODTÜ-Teknokent Silikon Bloklar
      17/1 No: B05 06531 Ankara

      Tel: +90 (850) 441 5000