Bugün hayatımıza giren tüm ürünlerin en önemli ortak yanı tercih edilmiş olmalarıdır.

Tercihler ilk insandan bu yana her zaman güzel ve çekici olandan yana kullanılmıştır. Bu gerçek, günümüzde de üreticilerin her zaman en çarpıcı ürünü geliştirmek için uğraştığı bir pazarı oluşturmuş ve rekabet farklılaşma ile zenginleşmiştir.

Tek başına en yüksek teknolojiyi kullanmak, en kullanışlı ürünü tasarlamak ya da en ucuza satmak, farklılık yaratmak için yeterli olmaktan çıkmıştır. Günümüz rekabet ortamında, insanları etkileyecek tasarımları, en kullanışlı, en yüksek teknolojiye sahip ve uygun fiyatlarla son kullanıcıya sunabilen firmalar başarıya ulaşmaktadır.

Bir ürünün tasarımı öncelikle fikirlerden başlar. Biz de fikirlerinizi müşteri istekleri ile buluşturmak üzere, ortak yaptığımız toplantıların ardından belirlenen kriterlere uygun olarak, kara kalem çalışmalar halinde oluşturur ve hayal gücünüzü bilgisayar ortamına taşıyarak sürece başlarız.

Konsept çalışması diye tanımladığımız bu fazı seçimler, değişiklikler ve eklentiler ile süsleyerek ürünün ana hatlarını ortaya çıkartırız. Ardından Alias yazılımının benzersiz yüzey modelleme yeteneklerini kullanarak, dijital ortamda matematiksel olarak tanımladığımız yüzeyler, ürün konseptine sadık kalarak oluşturulur.

Özellikle üretemiyorsanız, herşey göründüğü kadar güzel olmayabilir,. Bu nedenle yine Alias yazılımını kullanarak, ürünün üretilebilirliğini kontrol edip, gerekli düzeltmeler yüzeyler üzerine uygulanır. Bu süreç, ürün imalat maliyetlerinin düşürülmesi ve en son teknolojilerin ürün üzerine uygulanması ile son

bulur.

Ürünün gerçek hayatta neye benzeyeceğini anlayabilmek için Alias yazılımının gerçek zamanlı doku uygulamaları kullanılarak, hangi malzemelerin ve renklerin ürün için uygun olduğu araştırılır.

Sanal prototipleme yöntemiyle hızlı ve gerçekçi bir şekilde gerçekleştirilen bu fazın ardından, ortaya çıkan ürün RAMSIS Ergonomi Simülasyon yazılımının yardımıyla kullanıcı dostu hale getirilir.

Artık tüm bileşenleri ile hazır olduğu varsayılan ürünün hayata geçirilmesi zamanı gelmiştir. Stratasys prototip cihazları ve Huntsmann ileri seviye modelleme malzemeleri ile, ürünün modeli birkaç gün içinde üretilir ve son olarak fiziksel olarak gözden geçirilen ürün üzerinde, herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duyulup duyulmadığı kontrol edilip, ürünün final modeli Alias’da oluşturulur.

Bu çalışmalar, eğer daha önce bulunan bir ürün üzerinde yenilik yapılacak ise, Breuckmann tarama cihazları ve Rapidform tersine

mühendislik yazılımları ile desteklenir. Ayrıca prototip üzerinde kontrol aşamasında da, Metris tarama teknolojileri kullanılarak göz ile muayeninin ötesinde parça kalite kontrolü yapılır.

Tüm detayları ile müşteri önüne çıkmaya hazır olan ürün için artık mühendislik süreci başlayacaktır. Veriler mühendisliğin ve üretimin yapılabilmesi için gerekli formatlara ve şekle sokularak diğer departmanlara aktarılır.

infoTRON 10 yılı aşkın süredir, tasarım ve mühendislik tecrübesini, tüm dünyada kabul görmüş araçlarla destekleyerek, sizler için sizinle farklı ürünler tasarlamak üzere hizmetinize hazırdır.